Program do OCR Thread poster: PAS
|
PAS Local time: 07:59 Polish to English + ...
W styczniowym PC World Komputer pełna wersja ReadIris Pro 7 (2002 r.)
Wymaga rejestracji na stronie firmy.
Nie czyta PDF. Poza tym działa.
Wesołego 2006.
Paweł | | |
Ale z językiem polskim radzi sobie gorzej, niż ABBYY FineReader.... | Dec 29, 2005 |
Niemniej, pełna wersja za cenę czasopisma może być w pewnych warunkach interesuj±c± opcj±.
I przy okazji informacja na temat doł±czonego do tego samego wydania PCWK oprogramowania Trend Micro - redakcja ubolewa, że dostępna jest tylko wersja EN. Otóż mogę poinformować z pierwszej ręki, że od miesięcy trwaj± intensywne prace nad lokalizacj± cało¶ci oprogramowania i portalu internetowego. Tak więc już niedługo również nie-angielskojęzyczni będ± mogli bez ... See more Niemniej, pełna wersja za cenę czasopisma może być w pewnych warunkach interesuj±c± opcj±.
I przy okazji informacja na temat doł±czonego do tego samego wydania PCWK oprogramowania Trend Micro - redakcja ubolewa, że dostępna jest tylko wersja EN. Otóż mogę poinformować z pierwszej ręki, że od miesięcy trwaj± intensywne prace nad lokalizacj± cało¶ci oprogramowania i portalu internetowego. Tak więc już niedługo również nie-angielskojęzyczni będ± mogli bez przeszkód z niego korzystać.
Dlatego może warto skorzystać z wersji próbnej, zamieszczonej na płycie. Redakcja opracowała ¶ci±gę, ułatwiaj±c± konfigurację programu.
Zaznaczam, że nie jestem w żaden sposób bezpo¶rednio zwi±zany z firm± Trend Micro. Muszę jednak przyznać, że poznaj±c to oprogramowanie niejako od podszewki jestem pod wrażeniem jego wyrafinowania.
Rzecz jasna, podejmuj±c decyzję o zakupie każdy kieruje się własn± wiedz± i własnymi kryteriami oceny.
Pomy¶lno¶ci i zdrowia w Nowym Roku
Andrzej ▲ Collapse | | |
ale można... | Dec 29, 2005 |
Nie czyta PDF.
Ale można PDF skonwertować na przykład na JPG i w ten sposób ocerować, nieprawdaż? | | |
mozna tez... | Dec 29, 2005 |
silvermane wrote:
Ale można PDF skonwertować na przykład na JPG i w ten sposób ocerować, nieprawdaż?
... mozna na przyklad pdfka wydrukowac, zeskanowac i tak dalej...
sporo jest takich drog niby prowadzacych do celu, ale - nie negujac wartosci ReadIris - IMHO znacznie bardziej na dluzsza mete oplaca sie inwestycja w ABBYY, bardzo sympatyczny program
pozdr, jk | |
|
|
PAS Local time: 07:59 Polish to English + ... TOPIC STARTER
silvermane wrote:
Ale można PDF skonwertować na przykład na JPG uote]
Readerem tego nie zrobię przeca...
A Acrobata nie mam.
Chętnie posłucham wskazówek.
Paweł | | |
Program do OCR | Dec 30, 2005 |
Witam!
Skutecznym narzędziem do "wydobywania" tekstu z PDF-ów jest program PlusTools, współpracujący z CAT-em WordFast. Zapisuje tekst bezpośrednio w Wordzie. Z rzadka (kiedy plik jest zabezpieczony) zdarza się, że nie jest w stanie tego zrobić.
Pozdrawiam
Krzysztof Pędzich | | |
PAS wrote:
silvermane wrote:
A Acrobata nie mam.
Paweł
Na przykład http://www.pdfill.com/pdf_tools_free.html | | |
Polecam GSview | Dec 30, 2005 |
http://www.cs.wisc.edu/~ghost/gsview/
lekki, latwy i przyjemny programik, ktory zrobi z pdf-em wszystko
PAS wrote:
silvermane wrote:
A Acrobata nie mam.
Paweł
| |
|
|
PAS Local time: 07:59 Polish to English + ... TOPIC STARTER Dziękuję za propozycje | Jan 13, 2006 |
w sprawie programów PDF-owych.
Czasami jakoś tak mam, że nie starcza mi wyobraźni co trzeba wpisać do okienka Google, żeby natrafić na właściwy trop.
Paweł | | |